Nieuws & blogs

Ont-moeten

26 november 2022

Afgelopen zomer heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om niet meer zoveel te moeten. Als ik terugkijk naar de afgelopen paar jaar heb ik best veel dingen moeten doen. Wie niet? Ik hoor het je bijna denken, en dat is ook zo, hier hebben we allemaal mee te maken. Iedereen is druk. Maar is dat ook werkelijk zo of zijn we het gaan geloven door het alsmaar te benoemen? Soms is het goed even terug te kijken en te bedenken dat het misschien ook best veel was en dat het wellicht ook anders kan.

Van wie moet je wat en waarom is dat zo? Dat we inkomen nodig hebben om van te leven en dat daar dus iets voor gedaan moet worden is onvermijdelijk. Zijn er misschien ook dingen die we gewoon van onszelf moeten? Misschien weten we niet beter en zijn we zo geconditioneerd dat we het normaal vinden dat we bepaalde dingen moeten. Maar worden we er ook werkelijk gelukkiger van of gaat het allemaal een beetje op de automatische piloot of ervaren we veel stress?

Het Lichter leven programma dat ik faciliteer is een manier om jezelf te herontdekken en in je kracht te zetten. Het helpt je in balans te komen op fysiek (lichaam), emotioneel (gevoelens), mentaal (gedachten) en met name ook spiritueel (passie) vlak. In 10 sessies van 2 uur, in een periode van 5-6 maanden, ga je aan de slag en leer je je potentieel goed te benutten. Het programma bestaat uit meer dan 50 verschillende oefeningen en ervaringen met elementen uit verschillende methodes. Zowel moderne als traditionele methoden en werk van diverse leraren. Door het beste uit al deze methodes samen te voegen is dit unieke programma ontwikkeld.

Iets teveel van het goede? Ik faciliteer ook losse coachsessies waarbij we ingaan om de thema’s die voor jou op dat moment spelen en waar je mee aan de slag wilt gaan.

Voor mij was de afgelopen zomer een tijd om te ont-moeten. Ik heb veel dingen op een laag pitje gezet en dat heeft mij weer nieuwe energie en nieuwe inzichten gebracht. Ik heb geleerd om meer en meer op mezelf te vertrouwen, meer in het moment te leven, dat alles een reden heeft en ik dingen mag loslaten waar ik zelf niets mee kan en geen invloed op kan uitoefenen. Het heeft mij ruimte gegeven om nieuwe stappen te zetten en dingen die op mijn pad komen aan te gaan en aan te kunnen. Ik ben inmiddels weer lekker druk 🙂

Wanneer gaan wij elkaar ontmoeten?

Losse sessies

We beginnen met een intakegesprek van 1-1,5 uur. Op die manier leren we elkaar kennen en gaan we op onderzoek naar de thema’s die zich aandienen. Mijn ervaring is inmiddels dat er in dit gesprek al een aantal interessante hulpvragen naar voren komen waar we mee verder kunnen.
Na de intake koppel ik de thema’s terug en de gemaakte afspraken zodat we in 3, 5 of 10 vervolgsessies van ca. 2 uur hiermee aan de slag kunnen.

Lichter Leven coachprogramma

Het Lichter Leven programma is een volledig programma van 10 sessies van 2 uur. Het omvat alle onderdelen die je nodig hebt om een goed fundament te leggen. Het programma helpt je in balans te komen op fysiek (lichaam), emotioneel (gevoelens), mentaal (gedachten) en energetsich (passie) vlak.
Het is een holistische benadering. Je leert meer over wie je nu werkelijk bent, je volledige potentieel te benutten en je ontdekt wat je nu eigenlijk wilt met je leven.