Nieuws & blogs

Een coach inzetten -
Zwakte of juist een kracht?

23 april 2022

Coaching kent een ongekende groei afgelopen jaren. Ook ik heb die stap gemaakt, heb een opleiding gevolgd en ben een praktijk gestart. Dat laatste was niet het doel op zich maar een voortvloeisel vanuit de ontdekking dat ik dit een prachtig vak vind en geloof in een holistische aanpak.
Wanneer heb je een coach nodig? En hoe maak je nu een goede keuze?
Allereerst begint het natuurlijk met de hulpvraag. Heeft jouw vraag een specifieke richting of een specialisme nodig? Wat wil je er mee bereiken, wat is je doel? Kijk daarna naar het aanbod en onderzoek of deze coach mogelijk bij je past. Doe een intake en leer elkaar kennen. Is er een klik op basis van veiligheid en vertrouwen dan biedt dat ruimte voor een vervolg.
We hoeven echt niet voor ieder probleem direct naar een coach te stappen. Wanneer het belemmerend werkt voor je is het zeker aan te raden. Bekijk het traject juist vanuit persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik zie het dan ook juist als een kracht en zeker niet als een zwakte.

Holistische aanpak

Als coach heb ik echt niet antwoorden op àl jouw vragen, dat zal ik ook niet pretenderen. Ook ik ben nog steeds groeiende, als coach maar ook als mens. Ik werk ook nog steeds aan mezelf en zal dat met regelmaat blijven doen. Ik ben van mening zelf geen goede coach te kunnen zijn als ik me op een ander niveau presenteer dan mijn cliënt. Ik werk samen vanuit openheid, eerlijkheid en ben gelijkwaardig aan de ander. Dat betekent dus ook kijken naar mezelf en werken aan mezelf, af en toe ook bij een coach. Dit geeft mij iedere keer weer mooie inzichten.

Als holistisch coach benader ik de coachvraag vanuit een breder veld: op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Ons lichaam vertelt ons veel en slaat veel informatie op, ik begeleid je naar die informatie. Uiteindelijk zijn alle antwoorden in jou aanwezig, alleen ben je er vaak niet bewust van. Door er bewustzijn op te zetten, dat doe ik vaak door je dieper te laten ontspannen, kan er beweging plaatsvinden. Vastgezette energie kan weer gaan stromen.

Een coachvraag kan heel erg uiteenlopend zijn van een bepaalde angst of trauma (groot of klein), een belemmerende overtuiging of een complete blokkade. Durf je open te stellen, vaak zit er een beschermingsmechanisme voor. Die is ontstaan om je niet meer bij die pijn te laten komen, maar is uiteindelijk niet dienend meer. We gaan samen aan de slag en ik heb verschillende methoden die ik kan inzetten. Ik besef me heel goed dat de methoden voor best veel mensen nog onbekend zijn, zeker als je erg mentaal gekaderd bent. Als ik mag spreken uit eigen (cliënt)ervaring, dan is het absoluut de moeite van ontdekken waard. Zelf in het verleden vooral mijn mentale en fysieke lichaam ingezet, maar door ook mijn emotionele en spirituele lichaam meer te gebruiken ervaar ik veel meer balans. Bewustzijnsgroei is prachtig en dat gun ik iedereen!

Nieuwsgierig geworden? Ik bied in de maanden mei en juni een gratis een intake aan.

Holistisch coachen Nijkerk

Losse sessies

We beginnen met een intakegesprek van 1-1,5 uur. Op die manier leren we elkaar kennen en gaan we op onderzoek naar de thema’s die zich aandienen. Mijn ervaring is inmiddels dat er in dit gesprek al een aantal interessante hulpvragen naar voren komen waar we mee verder kunnen.
Na de intake koppel ik de thema’s terug en de gemaakte afspraken zodat we in 3, 5 of 10 vervolgsessies van ca. 2 uur hiermee aan de slag kunnen.

Lichter Leven coachprogramma

Het Lichter Leven programma is een volledig programma van 10 sessies van 2 uur. Het omvat alle onderdelen die je nodig hebt om een goed fundament te leggen. Het programma helpt je in balans te komen op fysiek (lichaam), emotioneel (gevoelens), mentaal (gedachten) en energetsich (passie) vlak.
Het is een holistische benadering. Je leert meer over wie je nu werkelijk bent, je volledige potentieel te benutten en je ontdekt wat je nu eigenlijk wilt met je leven.