De geboorte van het Alesa coachprogramma

Zac Durant - Alesa coachprogramma

Als coach blijf je je doorontwikkelen. Een aantal jaren geleden ben ik opgeleid tot Transformatief coach en Lichter Leven coach. Het Lichter leven is een prachtig programma voor de spirituele cliënt die zichzelf verder wil ontplooien. Nu zie ik ook veel mogelijkheden bij de wat meer mentaal ingestelde cliënten en ook binnen het werkveld. Thema’s als balans, stress, vertrouwen, controle, zelfliefde, loslaten enz. kwamen regelmatig terug. Wat kan ik hiermee, ook vanuit eigen ervaringen en hoe combineer ik alle kennis en vaardigheden om mezelf nog meer in mijn kracht te zetten? Ik wist in grote lijnen wat ik wilde doorontwikkelen maar wist er nog geen vorm te geven en toen kwam hij binnenlopen. Dé cliënt, precies het voorbeeld voor wie ik dit programma wilde maken en deze manier van coachen wilde doorontwikkelen. En alles viel op zijn plek… 4-6 weken later had ik mijn Alesa coachprogramma staan. Geïnspireerd op het Lichter leven, gecombineerd met healing. Een manual, powerpoint, allerlei oefeningen en methodes. Niet alleen dat maar ook iets wat flexibel inzetbaar is, handvatten biedt en meebeweegt met de cliënten. Zo wil ik verder, een stukje structuur maar wel volgens de energie van de cliënten. En dan volgt de implementatie, de ervaringen en dan zie je het groeien en groeien. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik dit terug heb gekregen en alles zegt mij dat ik veel meer mensen mag gaan begeleiden.

“Zo’n acht maanden geleden kwam ik in contact met Rosita. Privé en in het werk was ik hard tegen een muur aangelopen. Ik was mezelf kwijt en wilde graag weer mijn eigen richting vinden.

Het eerste gesprek voelde vanaf het begin zeer vertrouwd en gaf mij de “moed” en een duwtje om samen met jou een coaching traject in te gaan om mijn authentieke IK weer te vinden. Je straalt rust uit, bent heel geïnteresseerd in mijn verhaal en je wilt mij écht helpen, vaak door mij simpelweg een spiegel voor te houden. Met het door jou ontwikkelde Alesa Coachprogramma zijn we een weg ingeslagen, waarbij ik o.a. kennis heb gemaakt met het spirituele. Er ging een wereld voor mij open. Het was nieuw, maar toch eigenlijk ook heel herkenbaar. Ik herkende dingen in mijn dagelijks leven, die duidelijke raakvlakken met of een oorzaak in het spirituele blijken te hebben. Dat heeft gemaakt dat ik er veel meer voor open sta. Ik heb geleerd veel meer naar mijn gevoel, mijn intuïtie, mijn hart te luisteren. Hier pluk ik inmiddels elke dag de vruchten van. Wat ik hierin heel goed vond, is dat je precies aanvoelde tot hoever ik wilde gaan.

Inmiddels hebben we samen zo’n 12 coaching sessies gedaan. Het afgelopen jaar voelde voor mij als een rollercoaster, met veel ups en downs. Er gebeurde echt heel veel. Maar mede dank zij jou en het Alesa Coachprogramma heb ik mijzelf weer gevonden, op de “rit” gekregen en ben ik klaar voor mijn toekomst. Nog een aantal stapjes te maken, maar ik heb er vertrouwen in dat het 100% goed komt. Ik krijg veel complimenten van anderen dat ik weer zo positief en vol energie ben. Ik ben je hier enorm dankbaar voor!”

E