Nieuws & blogs


Mag ik je inspireren?

Blog - Spiritualiteit - wat is dat eigenlijk?

Er is een enorme beweging gaande al een geruime tijd en meer en meer mensen zijn in welke vorm dan ook bezig met bewustwording en spiritualiteit. Ik merk dat het voor behoorlijk wat mensen in mijn omgeving nog best onbekend terrein is. Soms zit er zelfs een oordeel op, voornamelijk vanuit onwetendheid, maar wat is spiritualiteit nu eigenlijk?

Vanwege succes starten we binnenkort een 2e Lichtcirkel groep!

Eind december plaatsten wij onze eerste oproep en binnen een halve dag was onze eerste lichtcirkel vol en hadden we al een wachtlijst! Nu we onderweg zijn ervaren we zoveel inspiratie, dankbaarheid en verbinding dus daarom starten we met een 2e groep.
Lees meer en meld je aan!

Blog - Ont-moeten

Iedereen is druk. Maar is dat ook werkelijk zo of zijn we het gaan geloven door het alsmaar te benoemen? Soms is het goed even terug te kijken en te bedenken dat het misschien ook best veel was en dat het wellicht ook anders kan.

Blog - Een coach inzetten - zwakte of juist een kracht?

Coaching kent een ongekende groei afgelopen jaren. Ook ik heb die stap gemaakt, een opleiding gevolgd en ben een praktijk gestart. Dat laatste was niet het doel op zich maar een voortvloeisel vanuit de ontdekking dat ik dit een prachtig vak vind. Wanneer heb je een coach nodig? En hoe maak je nu een goede keuze?

Transformatief en Lichter leven coach

Wat een jaar en wat een geweldige ontwikkelingen allemaal! Niet alleen trots dat ik de opleiding tot transformatief coach aan de Bridgeman Academy succesvol heb afgerond en dus trots op mijn eigen reis en leerproces, maar ook op het feit dat hierdoor mijn praktijk Alesa coaching tot stand is gekomen! Enorm dankbaar dat ik mooie werk mag doen en mensen begeleid in hun eigen bewustwording en leerprocessen. In Trauma Talk #4 legt Robert heel goed uit wat mijn werk in houdt en beschik ik over de tools van zijn top 3 traumaherstelmethoden.

Trauma Talk #4 - Trauma herstelmethoden

In de vierde aflevering van Trauma Talk spreken Giel en Robert over de herstelmethoden van trauma’s. Het brein is continu in beweging en alles is aanpasbaar, ook een trauma. Veel mensen zijn pijnvermijdend, zo ook bij het oplossen van trauma’s. Maar het oplossen van een trauma helpt je bij het bevrijden van jezelf. Het is belangrijk dat je dit onder ogen komt.
Als transformatief coach opgeleid aan de Bridgeman academy werk ik veel met de Top 3 methoden die Robert benoemt.

Trauma Talk #3 - De oorzaken van trauma's

In de derde aflevering van Trauma Talk spreken Giel en Robert over de oorzaken van trauma’s. Waar komen trauma’s nou vandaan? Vaak komen trauma’s niet uit het huidige leven, maar komen die van je voorouders of nog groter vanuit een karmische wond.

Trauma Talk #2 - De gevolgen van trauma's

In deze tweede aflevering van Trauma Talk spreken Giel en Robert over de gevolgen van trauma’s op persoonlijk gebied, maar ook in de maatschappij. Zo zien we dat we wereldwijd structureel in trauma worden gehouden en er ieder jaar iets gebeurt wat ons traumatiseert. Ook hebben ze het over het zenuwstelsel en de werking van de hersenen die anders gaan functioneren wanneer je getraumatiseerd bent.

Trauma Talk #1 - Wat is een trauma?

In de eerste aflevering van Trauma Talk spreekt Giel Beelen met mijn opleider Robert Bridgeman.
Trauma’s zijn er in het groot en klein, maar hoe ga je hier nou mee om? En hoe belangrijk is een helingsproces? Ze hebben het over de verschillende soorten trauma’s en wat voor belangrijke rol de jeugd speelt bij trauma’s.

Blog - Persoonlijke APK

Aan het einde van het jaar blikken we vaak terug en kijken we ook weer vooruit. Zo gaan we ook weer nadenken over goede voornemens voor in het nieuwe jaar. Weet jij al wat er op jouw lijstje komt te staan? Misschien wel een persoonlijke APK?

Blog - Hoe beweeg jij je momenteel?

We leven momenteel en eigenlijk al best heel lang in een hele bijzondere periode. Ik zie veel pijn en verdriet om mij heen, maar ook hele mooie dingen, verbinding en groei. Hoe beweeg jij je hierin?

Blog - psychische klachten veroorzaken toename ziekteverzuim

Naar aanleiding van een artikel in het AD afgelopen week schreef ik deze blog. De impact van de COVID-pandemie is nog lang merkbaar verwacht ik.

Post FB en LinkedIn

Bijzonder waar je allemaal op uit kan komen als je een bepaald pad bewandelt. Afgelopen week, als coach, mezelf verder ontwikkeld en kwam in Zuid Frankrijk op deze prachtige plek uit.

Losse sessies

We beginnen met een intakegesprek van 1-1,5 uur. Op die manier leren we elkaar kennen en gaan we op onderzoek naar de thema’s die zich aandienen. Mijn ervaring is inmiddels dat er in dit gesprek al een aantal interessante hulpvragen naar voren komen waar we mee verder kunnen.
Na de intake koppel ik de thema’s terug en de gemaakte afspraken zodat we in 3,5 of 10 vervolgsessies van ca. 2 uur hiermee aan de slag kunnen.

Lichter leven coachprogramma

Het Lichter leven programma is een volledig programma van 10 sessies van 2 uur. Het omvat alle onderdelen die je nodig hebt om een goed fundament te leggen. Het programma helpt je in balans te komen op fysiek (lichaam), emotioneel (gevoelens), mentaal (gedachten) en energetsich (passie) vlak.
Het is een holistische benadering. Je leert meer over wie je nu werkelijk bent, je volledige potentieel te benutten en je ontdekt wat je nu eigenlijk wilt met je leven.