Nieuws & blogs

Hoe beweeg jij je momenteel?

4 december 2021

We leven momenteel, en eigenlijk al best heel lang, in een hele bijzondere periode. Ik zie veel pijn en verdriet om mij heen, maar ook hele mooie dingen, verbinding en groei.

Zo ben ik zelf in de periode dat de buitenwereld kleiner werd vorig jaar meer naar binnen gekeerd. Ik zag en voelde ruimte en tijd om mij te gaan ontwikkelen, te laten groeien. Weer te gaan studeren, inspirerende boeken te lezen en een nieuwe weg in te slaan. Zo was Alesa coaching in april een feit en ben ik enorm trots op hetgeen ik allemaal heb neergezet inmiddels. Ik realiseer me heel goed, niet iedereen voelt dit op deze manier en maakt deze beweging. We maken onze keuzes op basis van eigen ervaringen, maar ook op basis van eigen pijnstukken, want die zijn er. Laat deze gevoelens ook toe, de boosheid, de wanhoop, de teleurstelling en ook het verdriet. We hoeven echt niet te doen alsof het er niet is, we gaan er allemaal collectief doorheen, ook ik op bepaalde momenten.

Mensen die wegvallen uit onze omgeving door ziekte, of door breuken vanwege de meningsverschillen. Bedrijven die het niet gered hebben of het mogelijk niet gaan redden. Veel mensen in onzekerheid en met beperkte vrijheid. De maatschappij in een tweedeling. We krijgen behoorlijke klappen en weten niet hoe lang dit nog gaat duren. Er is enorm veel te verwerken voor een ieder van ons.

Het mag er zijn en het is ook weer een opening naar groei. Onze buitenwereld is misschien kleiner geworden, maar is dat altijd erg? Hoe voelt het om meer tijd door te brengen met de mensen waar je echt van houdt? Het is ook een kans om jezelf beter te leren kennen. De rust en de ruimte, het onthaasten. Ga de pijnstukken en het verdriet maar aan. Laat je begeleiden hierbij als je niet weet hoe je dat moet doen. Het is ook een kans om te onderzoeken wat er nu werkelijk belangrijk is voor jou in het leven.

De wereld verandert en wij veranderen hier in mee, de manier waarop jij je hierin beweegt is een keuze die alleen jijzelf kan maken. Doe je het in boosheid en vooral vanuit pijn of kijk je ook liefdevol en in zachtheid naar jezelf en de omgeving? Wij creëren hiermee onze eigen toekomst en ook ons geluk.

Vind je het allemaal moeilijk? Laat mij je dan helpen.

Losse sessies

We beginnen met een intakegesprek van 1-1,5 uur. Op die manier leren we elkaar kennen en gaan we op onderzoek naar de thema’s die zich aandienen. Mijn ervaring is inmiddels dat er in dit gesprek al een aantal interessante hulpvragen naar voren komen waar we mee verder kunnen.
Na de intake koppel ik de thema’s terug en de gemaakte afspraken zodat we in 3, 5 of 10 vervolgsessies van ca. 2 uur hiermee aan de slag kunnen.

Lichter Leven coachprogramma

Het Lichter Leven programma is een volledig programma van 10 sessies van 2 uur. Het omvat alle onderdelen die je nodig hebt om een goed fundament te leggen. Het programma helpt je in balans te komen op fysiek (lichaam), emotioneel (gevoelens), mentaal (gedachten) en energetsich (passie) vlak.
Het is een holistische benadering. Je leert meer over wie je nu werkelijk bent, je volledige potentieel te benutten en je ontdekt wat je nu eigenlijk wilt met je leven.