coaching voor werknemers

Ben je uit balans? Samen gaan we op onderzoek naar jouw stressfactoren. Zijn er terugkerende thema's die verdieping vragen? Ik breng ontspanning en we gaan op onderzoek.

Herkenbaar?

Heb je na het werk geen energie meer over?
Zit je niet lekker in je vel?
Het werk
 stapelt zich maar op en wordt nooit minder.
Vind
je het moeilijk nee te zeggen?
Voel jij je onrustig of ervaar je stress?
Wil jij ontdekken waarom je doet wat je doet?
Heb je dingen die je graag wilt veranderen?
Heb je moeite met aanspreken van anderen op hun gedrag?
Behoud je graag controle en/of ben je perfectionistisch?
Heb je moeite met kritiek te ontvangen?
Wil je graag patronen doorbreken?

Met mijn 30 jaar ervaring vanuit het bedrijfsleven, stimuleer ik organisaties om coaching ook preventief in te zetten. Er zijn voldoende vraagstukken denkbaar die daar een grondslag kennen en om verdieping vragen. Ik heb een heel mooi programma ontwikkeld dat uitermate geschikt is voor organisaties om aan werknemers aan te bieden die niet lekker in hun vel zitten of juist meer willen groeien.
Het beweegt om jou heen. We reflecteren, we bespreken en behandelen elementen uit het Lichter leven programma, we doen ontspanningsoefeningen en healing. Minder vanuit het hoofd, meer vanuit het hart. Zeker interessant als je aan het begin staat van jouw bewustzijnsgroei en meer in je kracht wilt komen te staan.

De effecten van stress

Veel van bovenstaande voorbeelden uit het blokje Herkenbaar? kunnen leiden tot spanning en stress. Stress helpt je lichaam door zich klaar te maken om te vechten of te vluchten. Je hersenen geven een signaal af waardoor je lichaam het hormoon adrenaline gaat maken. Hierdoor gaat je hart sneller kloppen, je ademhaling gaat sneller en je spieren spannen zich aan. Op die manier kun je optimaal reageren op het ‘gevaar’. Langdurige stress hangt regelmatig samen met depressie, burn-out klachten en/of angststoornissen. De hormoonhuishouding is namelijk verstoord, hersengebieden zijn ontregeld en soms zelfs beschadigd en verschillende systemen werken niet zoals normaal. Stress en psychische klachten werken elkaar vaak ook in de hand.

Andere mogelijke fysieke klachten:

 • Pijnlijke spieren
 • Last van hartkloppingen
 • Hoofd-, rug- of nekklachten
 • Een verminderde weerstand
 • Continu extreem vermoeid zijn
 • Beperkt zicht of last van oorsuizen
 • Last van maag en spijsvertering

Coaching helpt, ook preventief

Uiteindelijk wil niemand het zover laten komen en kan je in een aantal sessies al heel veel voor zijn. Voor werkgevers is het deze investering vaak ook waard en werkt het mogelijk preventief. In mijn manier van coachen gaat het niet direct om de aanpak hoe om te gaan met jouw thema’s in het werkveld. Ik ga vooral samen met jou aan de slag met een stuk bewustzijnswording. We gaan op onderzoek uit naar het onderliggende, waarom heb je hier zo’n moeite mee? Waar komen deze angsten of blokkades vandaan? Waarom ervaar ik zoveel stress? Wanneer is dit ontstaan? Ligt hier wellicht iets diepers aan ten grondslag? Het programma is leerzaam, informatief en interactief. Ook is er veel aandacht voor ontspanning en breng ik het graag met ook wat humor.


Aanpak

Mijn coaching gebeurt op intuïtieve wijze, maar kent wel een methodiek. Ik ga uit van het principe dat we allemaal met elkaar zijn verbonden en dat alle antwoorden al aanwezig zijn in het hier en nu. Ik begeleid je om bij deze antwoorden te komen en geef tijdens de sessies terug wat ik zie, voel en waarneem. De coaching is op basis van gelijkwaardigheid en eigen verantwoordelijkheid.

We beginnen met een kennismaking. Dit kan in mijn praktijk maar mag ook online. Voelen we ons beiden vertrouwd genoeg dan plannen we een intake van ca. 1,5 uur. Op die manier leren we elkaar nog beter kennen en gaan we op onderzoek naar de thema’s die zich aandienen. In deze intake duiken we al een klein beetje meer de diepte in.

Aan het einde of na de intake koppel ik de besproken thema’s terug en maken we samen een plan van aanpak voor de vervolgsessies. Deze sessies vinden doorgaans 1x per 2 weken plaats en duren meestal 1,5 – 2 uur.

Welke methoden zet ik o.a. in?

 • Emotional Freedom Technique (EFT)
 • Losmaken van emotionele banden
 • Trance inductie
 • Transformeren van energetische banden
 • Regressie
 • Reïncarnatietherapie
 • Dagdroomtherapie
 • Compassie-oefening
 • Spiegelmethode
 • Ademhalingstechnieken
 • Geleide meditaties
 • Ontspanningsoefeningen
 • Visualisaties

HET ALESA COACHPROGRAMMA

Na een paar jaar met cliënten gewerkt te hebben en door hen geïnspireerd is mijn eigen Alesa coachprogramma ontstaan. Een volledig programma dat modulair is opgebouwd met als basis de 7 bestaanslagen.

We sparren, reflecteren, verdiepen en gebruiken meerdere elementen uit het Lichter leven programma. Verdieping of healing nodig? Dat kan, ik beweeg om jou en jouw thema’s heen. We doen oefeningen en ik breng waar nodig de ontspanning. De sessies zijn afwisselend diepgaand maar vooral informatief, interactief en vaak met wat humor en luchtigheid gebracht.

HET LICHTER LEVEN PROGRAMMA

Ontdek je ware zelf en manifesteer je passies met het Bridgeman Lichter Leven programma. In tien twee uur durende sessies, begeleid ik je met transformatiemethoden. We werken aan balans in je mentale, emotionele, fysieke en energetische lichaam. 

Je krijgt een werkboek, werkt aan jouw belemmerende overtuigingen, angsten, patronen en blokkades, Waardoor je uiteindelijk waardevolle stappen in je leven integreert. Deze krachtige training mag ik faciliteren als Lichter leven coach vanuit de opleiding tot transformatiecoach bij de Bridgeman Academy.

 

Mijn missie

Jouw (levens)energie weer laten stromen.

Dit doe ik door jou mee te nemen op reis, samen te ontdekken waar blokkades liggen en hier bewustzijn op te zetten.