coaching voor werknemers

Samen gaan we op onderzoek naar terugkerende thema's in het werkveld en waar deze vandaan komen.
Doorgronden en oplossen vanuit de kern.

Herkenbaar?

Heb je na het werk geen energie meer over?
Het werk stapelt zich maar op en wordt nooit minder.
Vind
je het moeilijk nee te zeggen?
Voel jij je onrustig of ervaar je stress?
Wil jij ontdekken waarom je doet wat je doet?
Heb je dingen die je graag wilt veranderen?
Heb je moeite met aanspreken van anderen op hun gedrag?
Behoud je graag controle en/of ben je perfectionistisch?
Heb je moeite met kritiek te ontvangen?
Wil je graag patronen doorbreken?

Met mijn 30 jaar ervaring vanuit het bedrijfsleven, stimuleer ik organisaties om coaching ook preventief in te zetten. Er zijn voldoende vraagstukken denkbaar die daar een grondslag kennen en om verdieping vragen.

De effecten van stress

Veel van bovenstaande voorbeelden kunnen leiden tot spanning en stress. Stress helpt je lichaam door zich klaar te maken om te vechten of te vluchten. Je hersenen geven een signaal af waardoor je lichaam het hormoon adrenaline gaat maken. Hierdoor gaat je hart sneller kloppen, je ademhaling gaat sneller en je spieren spannen zich aan. Op die manier kun je optimaal reageren op het ‘gevaar’. Langdurige stress hangt regelmatig samen met depressie, burn-out klachten en/of angststoornissen. De hormoonhuishouding is namelijk verstoord, hersengebieden zijn ontregeld en soms zelfs beschadigd en verschillende systemen werken niet zoals normaal. Stress en psychische klachten werken elkaar vaak ook in de hand.

Andere mogelijke fysieke klachten:

 • Pijnlijke spieren
 • Last van hartkloppingen
 • Hoofd-, rug- of nekklachten
 • Een verminderde weerstand
 • Continu extreem vermoeid zijn
 • Beperkt zicht of last van oorsuizen
 • Last van maag en spijsvertering

Coaching helpt, ook preventief

Uiteindelijk wil niemand het zover laten komen en kan je in een paar sessies al heel veel voor zijn. Voor werkgevers is het deze investering vaak ook waard en werkt het mogelijk preventief. In mijn manier van coachen gaat het niet direct om de aanpak hoe om te gaan met jouw thema’s in het werkveld. Ik ga vooral samen met jou aan de slag met een stuk bewustzijnswording. We gaan op onderzoek uit naar het onderliggende, waarom heb je hier zo’n moeite mee? Waar komen deze angsten of blokkades vandaan? Waarom ervaar ik zoveel stress? Wanneer is dit ontstaan? Ligt hier wellicht een trauma aan ten grondslag?

Een trauma hoeft niet persé iets groots of zwaars te zijn, het kan ook een nare ervaring of herinnering uit het verleden zijn. Een trauma is een verstoring in je energiesysteem welke op een bepaald moment is ontstaan. Dit wil je graag oplossen om met de thema’s om te kunnen gaan. Geen pleister op de wonden, maar naar de kern en deze daar weghalen (ontwortelen). Daar heb ik de tools voor. Het vraagt om een open mind, het is voor sommigen wat onbekend terrein omdat ik als coach niet alleen kijk naar het mentale, psychologische en emotionele aspect. Het gaat ook om het fysieke en spirituele deel. Op die manier bekijk ik het vanuit een holistisch geheel.

 

Aanpak

Mijn coaching gebeurt op intuïtieve wijze, maar kent wel een methodiek. Ik ga uit van het principe dat we allemaal met elkaar zijn verbonden en dat alle antwoorden al aanwezig zijn in het hier en nu. Ik begeleid je om bij deze antwoorden te komen en geef tijdens de sessies terug wat ik zie, voel en waarneem. De coaching is op basis van gelijkwaardigheid en eigen verantwoordelijkheid.

We beginnen met een intakegesprek van 1-1,5 uur. Op die manier leren we elkaar kennen en gaan we op onderzoek naar de thema’s die zich aandienen. Mijn ervaring is inmiddels dat er in dit gesprek al een aantal interessante hulpvragen naar voren komen waar we mee verder kunnen.
Na de intake koppel ik de thema’s terug en de gemaakte afspraken zodat we in 3, 5 of 10 vervolgsessies van ca. 2 uur hiermee aan de slag kunnen.

Welke methoden zet ik o.a. in?

 • Emotional Freedom Technique (EFT)
 • Losmaken van emotionele banden
 • Trance inductie
 • Transformeren van energetische banden
 • Regressie
 • Reïncarnatietherapie
 • Dagdroomtherapie
 • Compassie-oefening
 • Spiegelmethode
 • Ademhalingstechnieken
 • Geleide meditaties
 • Ontspanningsoefeningen
 • Visualisaties

ALESA coachprogramma

Na een paar jaar met cliënten gewerkt te hebben en door hen geïnspireerd is mijn eigen Alesa coachprogramma ontstaan. Een volledig programma dat modulair is opgebouwd met als basis de 7 bestaanslagen.

We sparren, reflecteren, verdiepen en gebruiken meerdere elementen uit het Lichter leven programma. Verdieping of healing nodig? Dat kan, ik beweeg om jou en jouw thema’s heen. We doen oefeningen en ik breng waar nodig de ontspanning. De sessies zijn afwisselend diepgaand maar vooral informatief, interactief en vaak met wat humor en luchtigheid gebracht.

Het Lichter Leven programma

Ik bied ook een volledig coachingtraject, een persoonlijke reis middels het Bridgeman Lichter leven programma. Dit geeft groei van bewustzijn, verdieping en een gegarandeerde transformatie. Je leert te werken met je mentale, emotionele, fysieke en spirituele lichaam om zo een betere balans te creëren. Je ontdekt wie je werkelijk bent, wat jouw zielsmissie is, wat je verlangens en passies zijn, om deze vol in je leven te manifesteren.

In dit programma zijn transformatiemethoden verweven die ik voor jou mag faciliteren. Samen gaan we op reis in tien sessies van twee uur. Je ontvangt een werkboek en je werkt aan jouw belemmerende overtuigingen, angsten, patronen en blokkades. Inclusief veel beeldmateriaal, thuisopdrachten en het integreren van waardevolle stappen in je leven. Deze krachtige training mag ik faciliteren als gecertificeerd Bridgeman Lichter leven coach.

Mijn missie

Jouw (levens)energie weer laten stromen.

Dit doe ik door jou mee te nemen op reis, samen te ontdekken waar blokkades liggen en hier bewustzijn op te zetten.