Persoonlijke apk

Alesa coaching - Blog persoonlijk APK

Aan het einde van het jaar blikken we vaak terug en kijken we ook weer vooruit. Zo gaan we ook weer nadenken over goede voornemens voor in het nieuwe jaar. Weet jij al wat er op jouw lijstje komt te staan?

Inspiratieboekje

Ik werk tegenwoordig met een inspiratieboekje. Dit heb ik aangeschaft na het afronden van het Lichter leven programma, waar ik inspirerende dingen in opschrijf en een aantal wensen/doelen noteer met bijbehorende afbeeldingen zodat ik ze ook visualiseer. Een manier om deze wensen ook werkelijk te manifesteren. Het leuke is dat ik al een paar nieuwe dingen heb kunnen opschrijven omdat er een aantal al zijn gelukt afgelopen jaar!
Op deze manier houd ik mezelf in beweging en ben ik bewust bezig met een stukje persoonlijke ontwikkeling. Iets waar ik blij van word en wat mij ook uitdaagt. Ook heb ik afgelopen jaar veel aan mezelf gewerkt, samen met een coach en binnen mijn, inmiddels afgeronde, opleiding. Eigenlijk kan je het zien als een stukje onderhoud, mijn persoonlijke APK. Ik zal dit ook blijven doen omdat ik het interessant vind en enorm waardevol om mezelf steeds beter te leren kennen. Ik schaam me er helemaal niet voor, vind het juist een hele positieve eigenschap.

Uitgebreid onderhoud

Gek eigenlijk als we ons beseffen dat we het normaal vinden dat we ons huis schilderen, onze auto jaarlijks naar de garage brengen voor onderhoud, maar dat we onszelf vaak vergeten. Waarom? Het is absoluut de investering waard om ook jezelf te onderhouden en te blijven uitdagen. Dat je aan de slag gaat met de dingen die niet lekker lopen. Als je auto wat mankeert laat je deze toch ook repareren?

Als coach faciliteer ik sessies om met vastlopende stukken aan de slag te gaan of thema’s waar je zelf niet helemaal uit komt. Maar wil je jezelf echt weer opnieuw ontdekken?  Dan faciliteer ik ook een heel mooi programma van ongeveer een half jaar. Daarin ga je intensief aan de slag met jezelf. Hoe zit je eigenlijk in elkaar? Hoe werkt het mentale en het emotionele stuk? Hoe kan ik positiever in het leven staan? Je krijgt een werkboek met allerlei oefeningen mee en inspirerende video’s en podcasts aangereikt. Ook kijk je naar je overtuigingen, welke zijn dienend en welke belemmerend? Als je dit allemaal hebt doorgewerkt gaan we aan de slag met jouw interesses, op zoek naar passies en leer ik je hoe je deze ook kunt gaan manifesteren. Het doel van het hele programma is om lichter in het leven te staan, beter in balans te komen. Het programma heeft ook een spirituele kant, iets wat bij sommigen nog wat onbekend kan zijn. Laat dat je vooral niet tegenhouden want maakt het juist helemaal compleet en super leerzaam! Juist dat in combinatie met het fysieke, emotionele en mentale bekijken we alles op een holistische manier en komen we echt een laag dieper. Wie wil er nu niet zo’n uitgebreid onderhoud?

Vanaf januari komen er weer een paar plekken vrij in mijn praktijk, neem gerust contact op! Als je twijfelt kan je ook eerst alleen een intake doen en dan verder kijken of het wat voor je is. Of een aantal ervaringen lezen.